Sikkerhed

Kæntringsøvelse

Det er en rigtig god idé, at du deltager i kæntringsøvelser med jævne mellemrum.

Til kæntringsøvelsen lærer/øver du bl.a. at tage en redningsvest på i vandet, at svømme mellem to årer og at tømme en inrigger for vand.

Du får eller genopfrisker fornemmelsen af, hvordan du reagerer, og hvis du har prøvet det før, om du husker alle redningsrutiner. Og så er det også rigtig sjovt!

Inden øvelsen orienteres du om procedurerne, så ingen er i tvivl om, hvem der har kommandoen eller hvad der skal ske. Du bestemmer, om du vil øve kæntring i våddragt eller almindeligt ro-tøj.

Bådene, der bruges til øvelsen, er, for at undgå at miste ting, som senere kunne give anledning til alarm, tømt for løsdele, herunder bundbrædder og ror, mens øsekar og redningsveste naturligvis medtages. For dels at undgå, at roerne får en åre i hovedet og dels for at beskytte svirvlerne, bør årerne smides i vandet (fastbundet) inden båden kæntres.

Når der afholdes kæntringsøvelse er det lokale politi underrettet om tid og sted, fordi sejlere og tilskuere fra land kunne tro at en ”ægte” kæntring var sket og derfor alarmere politi og redningsvæsen.

Kæntringsøvelserne afholdes årligt.