Ny roer - kom godt i gang

Start i rosæsonen

Rosæsonen starter ved skiftet til sommertid, altså i slutningen af marts måned. Foråret er et godt tidspunkt at starte sin karriere som roer på. Vi afholder rokursus i maj måned, hvor erfarne instruktører introducerer årets nye medlemmer til roning og sikkerhed på vandet.

Men du kan selvfølgelig blive optaget på et hvilket som helst tidspunkt. Hvis du ikke nåede at deltage på et rokursus, så laver vi et specielt forløb for dig.

Hvis du gerne vil tilmeldes, så tag kontakt til én af kontaktpersonerne herunder.

Et rokursus består af en række moduler, og gennem forskellige aktiviteter, der hovedsageligt foregår i bådene på vandet, lærer du rotaget, de kommandoer man anvender under roning og de regler man skal kende, for at roningen kan foregå forsvarligt. Derudover er der krav om, at man kan svømme 300 m.

Du kan sagtens ro i dit almindelige sportstøj som fx løbetøj, men skal huske at tjekke vejrudsigten og medbringe relevant overtøj.

Efter man er blevet oplært i roningens grundregler og principper, og man har roet nogle ture med en instruktør, bliver man frigivet til at ro på lige fod med klubbernes øvrige medlemmer. Når man den første sæson som roer bruger tid på roning, helst to gange om ugen, bliver man hurtigt god til at ro og også glad for at være en del af klubfællesskabet. Som roer kaldes man ”kanin” indtil man døbes en lørdag i september og herefter kan man kalde sig rigtig roer.

De fleste roere deltager efter deres første sæson i klubben i et kortturs-styrmandskursus (se kurser) og erhverver sig retten til at være styrmand i en båd i klubbens daglige rofarvand (se rofarvand).

Start i vintersæsonen

Vil du gerne starte din ro-karriere i vintersæsonen, kan du blive introduceret til indendørs roning i romaskiner og få mulighed for at komme i rigtig god form til udendørssæsonen, da der flere gange om ugen er rospinning med instruktør. Af andre vinteraktiviteter, kan nævnes styrketræning, gymnastik og yoga, ligesom flere af vore medlemmer vinterbader fra klubberne. Som medlem af roklubben får du derudover rabat på nogle billettyper i Slotssøbadet, så du kan holde dine svømmefærdigheder vedlige.

Rokursus i KR og KDR 2020

Da klubberne i år er kommet meget sent i gang og med en del restriktioner, ser vi os desværre ikke i stand til at gennemføre et decideret rokursus i 2020.

Det betyder dog ikke, at man ikke kan blive medlem eller lære at ro, da vi i stedet laver individuelle træningsplaner. Så vil du gerne i gang, så kontakt os og få en snak om mulighederne.

Kanindåb

Kanindåben er den klubbegivenhed, hvor årets nye medlemmer – kaninerne – døbes, og herefter kan de kalde sig ”rigtige” roere. Kanindåben er en gammel tradition, som stadig holdes i hævd i mange roklubber landet over - således også i roklubberne i Kolding. Det er en dag med en masse spas - en festlig, tosset og sjov dag.

Her skal ikke røbes for meget, men det kan afsløres, at den ægte Kong Neptun hvert år dukker op fra havet med sit følge, for at forestå dåben…………..og så siger vi ikke mere. Men HUSK, der er ikke noget særligt at frygte.

Oftest afholdes kanindåb en lørdag i september. Kanindåben er en offentlig begivenhed, så man kan som kanin dele oplevelsen med familie og venner.  Der er fri entré og mulighed for at købe øl og vand m.m.

I roklubberne i Kolding trives unge, seniorer og pensionister